Huisartsen

INZICHT HUISARTS ZORG > IMPACT OP DE PRAKTIJK

Inmiddels meer dan 15 jaar ervaring in de huisarts zorg. Begonnen via het Fonds Achterstandswijken in Rotterdam met trainingen in het voeren van beoordelingsgesprekken en timemanagement. Op hun verzoek juist door iemand uit het bedrijfsleven en géén arts :-). Na een volledige dag meegelopen te hebben in de praktijk (inclusief spreekuur, thuisbezoek en vergadering met de assistentes) had ik een aardig beeld om te starten; inmiddels zijn we 15 jaar verder met wisselende intensiteit in de HA-zorg. De laatste jaren met een Blended Leertraject waarin we zowel vanuit de praktijk van de huisarts, de POH én de assistentes professionele filmpjes hebben opgenomen waarmee middels interactieve video getraind wordt. De gemene deler is de Gastvrijheid in de Huisartspraktijk, ingestoken vanuit 2 fysieke plekken, de balie en de spreekkamer.

Wat levert dat bijvoorbeeld op voor de praktijk?

  • Betere samenwerking in het team (o.a. duidelijke afspraken, minder gedoe)
  • Meer commitment en betrokkenheid van medewerkers (binden en boeien)
  • Efficiëntere praktijkvoering

2023 PROGRAMMA GASTVRIJHEID

In twee minuten krijgt u een indruk van het programma en de mogelijkheden.

Deze ervaring resulteert in de volgende thema's waarin we kunnen adviseren en/of trainen/coachen:

  • Beleidsplan vertalen naar gewenst (gastvrij / klantgericht) gedrag in de teams
  • Coachend of situationeel leiderschap
  • Invoeren 'Het Nieuwe Beoordelen'
  • Klantgericht Samenwerken in- en tussen de teams (GZC, apotheek etc.)

DEMO INTERACTIEVE VIDEO

Klik op play hieronder voor een korte demo van interactieve video als onderdeel van een Blended leerprogramma voor huisartsen. Wellicht handig Fullscreen te kiezen rechts onderaan het beeld.

COMMUNICATIE PLATFORM

MedicPlek is een gebruiksvriendelijk en veilig platform voor alle communicatie- en documentatiestromen in de praktijk. Het faciliteert communicatie zoals C-insight die ook uitdraagt: plezierig, concreet en efficiënt. Neem contact op met MedicPlek voor informatie.

ANDERE ARTSEN

Voor andere Artsen kunnen we vergelijkbare programma's opzetten; altijd met medewerking van artsen en/of assistenten voor optimale aansluiting bij de dagelijkse praktijk. Gerelateerd aan de thema's patiëntgericht of gastvrij werken en bijbehorend management. Vakinhoudelijke elementen worden verwerkt voor de herkenning maar zijn nooit het leerdoel.

Denk bijvoorbeeld aan:

TANDARTSEN (zie eigen pagina)

BEDRIJFSARTSEN

DIERENARTSEN

EN ALLE TYPEN MEDISCH SPECIALISTEN